İbrahim Gündem

İBRAHİM GÜNDEM Sanatçı 21/09/1987 tarihinde Van'ın Çaldıran ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı.2013 yılında lisans eğitimini Selçuk Üniversitesinde tamamlamıştır. Sanatçı Van Güzel Sanatlar Lisesinde öğretmenlik görevine devam etmektedir.

SANATÇININ SANAT GÖRÜŞÜ ÜZERİNE

Sanatçı eserlerinde insan figürünün olmadığı bir yapı inşa etmiştir. Bunu yapmasındaki sebebi de şu şekilde açıklanmaktadır: “Eserde figüratif yapılar olmamasına rağmen eseri izleyen insanların eseri yaşaması gerektiği ve onların eserde olduğunu hissetmesidir.” Sanatçı, insanları inşa ettiği eserlerin içinde olduğunu ve orada yaşadığını kanısını kendisinde yerleştirmiştir.

Sanatçı eserlerinde tekniksel olarak hava perspektifi, mekan perspektifi ve renk perspektifini çarpıcı bir şekilde vermektedir. Eserlerindeki renk görüntüleri ile insan yaşantılarını psikolojik anlamda etkilemeyi amaçlamıştır. İçinde yaşadığımız duygulardan yalnızlık , kendinden kaçma , kendisini bulmaya çalışma ve birçok benzer yaşantıları bu eserler vasıtasıyla yaşadığı düşünmüştür. Sanatçı renkleri adeta bilinç altındaki yaşantı ürünü olan her duyguyu hissettirmek için etkili dokunuşlar yaparak eserlerini ortaya çıkarmıştır. Kullandığı renk armonilerinin insanın ruhsal yapısını etkileyeceği gerçeğini bir psikiyatrist hassasiyeti ile ilmek ilmek dokumuştur.

Sanat insan içindeki duyguları besler, büyütür ve bu duyguların ortaya çıkmasını sağlar. Her duygunun yansıtılacağı bir düzlem olduğunu düşünmektedir. Bu anlayıştan yola çıkarak sanat insan için; insan, sanatı yaşamak için vardır anlayışı içerisinde durmaktadır.

İbrahim GÜNDEM Kişisel Sergiler:

Van İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi

Van Uvercinka Sanat Galerisi

İgdir Halk Eğitim Merkezi sergi salonu

Van Atatürk Sanat Galerisi karma resim sergisi

Katıldığı yarışmalar:

2013 Yılın Genç Ressamı yarışması finalist

Peker sanat resim yarışması sergileme ödülü 2012

Pendik Belediyesi pendikte zaman resim yarışması sergileme ödülü 2013

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi resim yarışması sergileme 2012

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi resim yarışması sergileme 2013

 

2023 Fuar